Тренировките на Шакира не винаги са дълги, но задължително включват танци

Висока е само 1.57 см, майка на две деца и е на 43 години… а въпреки това продължава да поддържа перфектна фигура.

Ако и вие гледахте шоуто в полувремето на Суперкупата, мечтаейки си за тялото на латино изпълнителката – нека ви успокоим – не сте сами.

И дори ще ви зарадваме още повече – ще ви разкрием, че формулата за перфектна фигура на Шакира не е никак непосилна. Тя често си угажда, а тренировките й понякога траят само 20 минути.

Разбира се, някои от сесиите й във фитнеса продължават по час и половина, когато има тази възможност, но според нейния личен треньор Анна Кайзер, и кратките тренировки, планирани правилно могат да са достатъчно ефективни.

Същото заяви и бившият треньор на Джей Ло. Вижте какви са неговите съвети тук: Треньорът на Джей Ло и Наоми Кембъл разкрива как да направим 30-минутната тренировка по-ефективна

Анна разказва още, че всяка една тренировка на Шакира включва танци, а когато няма възможност да отдели време за фитнес певицата отново избира да потанцува или да репетира за бъдещите си концерти.

По отношение на хранителния й режим, според Кайзер певицата успява да поддържа много здравословен баланс – стриктна е с диетата си, когато трябва, но често си угажда с нещо вредно.

Любимият й десерт е черен шоколад с високо съдържание на какао и почти никаква захар.