Тренировките на интровертите

През последната година май всички се превърнахме в интроверти, когато става дума за тренировките.

Не всеки обича да е заобиколен от хора във времето от деня, в което се потят и дават всичко от себе си във фитнеса. Още по-малко приятно звучи и да се ангажираме с разговор, докато ни е трудно даже да дишаме.

Тренировката е времето, в което се грижим за тялото си и си почиваме от стреса. Затова е нормално човек да иска да е насаме със себе си, особено интровертите. С тези видове упражнения е възможно.

Тичането

Може би това е перфектният избор за активност на един интроверт – никой не те закача, докато тичаш в парка и имаш достатъчно време да се усамотиш.

Ако сте от интровертите, които нямат против да са сред хора, но просто предпочитат да не разговарят с другите по време на тренировката, груповите маратони са още по-добър вариант. По време на тях хората се заморяват и не се опитват да започнат разговор, но едновременно с това ще усещате чуждото присъствие.

Тренировка вкъщи

Има предостатъчно упражнения, които могат да се правят от комфорта на дома – тази година станахме свидетели, че това наистина е така. В този случай единствено трябва да внимаваме да не занемарим правилната ви форма и да не забавим темпото на упражненията.

Йога

Един от най-очевидните избори за тренировки за интроверти е йогата. Нейната главна цел е да накара практикуващият да остане насаме с мислите си. Затова и няма значение дали я правите у дома, или навън сред хора.

HIIT

Високоинтервалните тренировки са по-необичаен избор, но също толкова подходящ. Там ще се поизпотите добре, както и всичко останали около вас. Това значи, че те няма да имат време и сили да започнат разговор или да се оглеждат за хората в стаята. Така усамотяването по време на тренировка отново е възможно.

Бързо стягане с тренировките Табата

Сутрешни тренировки за отслабване, следобедни – за мускулна маса