Тренировките са най-важни в борбата с целулита

Да се преборим с целулита е мисия за всяка една от нас. Но на какво наистина трябва да наблегнем?

Кремовете против целулит и масажите могат да помогнат, но има едно много по-важно нещо в борбата с омразните трапчинки по дупетата ни.

Д-р Уейн Уескот е директор на изследователски програми в тази област към асоциацията South Shore YMCA в Куинси, Масачузетс. Според него целулитът не е козметичен проблем, а следствие от прекалено голямо количество мазнина в тялото и прекалено малко мускулна маса. Ако се захванеш с правилната тренировъчна програма, ще видиш резултати, на които дори не си се надявала.

Уескот и колежката му Рита Ла Роса Лауд са създали програма, описана в книгата им “No More Celullite” (“Никога повече целулит”). 


Тя включва 40 минути кардио и упражнения с дъмбели 3 пъти седмично. След 8 седмици, участничките в изследването, върху които била тествана ефективността на програмата, се радвали на изумителни резултати.

Жените били изгорили 1.5 мазнина и имали 1 кг мускулна маса повече от преди. Целулитът видимо бил намален без да спазват каквато и да е стриктна диета. 

Но трябва да се отбележи, че тези, които спазвали и здравословен хранителен режим освен тренировъчната програма, били постигнали 3 пъти по-добри резултати за същото време.

Ако ти се струва прекалено голямо усилие на волята да и започнеш да спортуваш, и да променяш драстично хранителните си навици, нашият съвет е да започнеш с тренировките. В последствие, когато видиш резултатите от увеличеното движение, най-вероятно ще дойде и мотивацията за нов начин на хранене.

Виж още:
Извай тяло на модел с танци… у дома
Мила Кунис е най-секси в света
Защо да опиташ масаж с вендузи
10 причини все още да си сама
Мъжките реклами са виновни за грубите мъже