Train Like An Angel: 5 стъпки за плоско коремче

Всички въздишаме по телата на супермоделите от Victoria’s Secret, но малцина от нас постигат дори с неимоверни усилия и частица от тази перфектност.

Освен, че стартират деня си със специални ритуали и наблягат на здравословното хранене, красавиците от котешката пътечка наблягат и на тренировките.

21-годишният френски модел Синди Бруна и звездният треньор Дейвид Кирш разкриват петте стъпки, които момичетата от Victoria’s Secret следват, за да имат мечтаното плоско коремче. “Обикновено тренирам по няколко пъти в седмицата, но се случва и да тренирам всеки ден в продължение на един до два часа”, казва тя. Кирш, на който моделите Хайди Клум и Каролина Куркова дължат перфектните си тела, обяснява на какво точно момичетата трябва да наблегнат. “За моделите на Victoria’s Secret е от ключово значение да се съсредоточат върху частите, които се нуждаят от стягане и скулптуриране”, категоричен е той.

Кирш е подготвил няколко упражнения, които работят върху правите (т.нар. “плочки”) и косите коремни мускули. За изпълнението на тренировката ще са ви необходими голяма фитнес топка, медицинска топка и плъзгащи дискове.

Ножици

Заемете позиция за планк, като поставите двата крака върху плъзгащ диск. Плъзнете краката към гърдите, повдигайки ханша към тавана, върнете в изходна позиция и плъзнете крака встрани. Дръжте изправен гръба, докато сте стегнали мускулите на корема. Направете 15 повторения.

Коремни преси с топки

Легнете по гръб с ръце, протегнати над главата. Задръжте 4-килограмова медицина топка в ръцете и поставете фитнес топка в краката. Вдигнете ръцете и краката едни към други. Върнете в изходна позиция, като не докосвате пода. Направете 15 повторения без почивка.

Упражнение за баланс

Заемете поза за планк, като поставите крака върху фитнес топка. Издърпайте колене напред към гърдите и ги извийте в едната посока, балансирайки на топката. Върнете в изходна позиция. Повторете движението и на другата страна. Направете 15 повторения с всяка страна.

Кръгови движения с топка

Поставете топката пред вас и опрете лакти върху нея. Започнете въртеливи движения, както е показано на снимката. Направете по 15 повторения с всяка страна, като се стараете да поддържате коремните мускули стегнати.

Страничен планк

Заемете позиция за страничен планк. Поставете дясната ръка върху земята и поставете противоположната ръка на главата. Започнете усукване в кръста, като изтегляте лакътя към пода. Върнете в начална позиция. Дръжте тялото под права линия. Направете 15 повторения. Сменете на другата страна и направете същото упражнение.