Спорт вместо ботокс?

Жените днес имат приоритет: да продължават да бъдат привлекателни не само на 30, но и на 40 и дори на 50 години. За съжаление естествните физиологични процеси с времето взимат своето. Това е причината в ход да влизат всякакви средства, способни да върнат младостта. Едно от най-популярните днес е инжекцията ботокс. Но тя помага за лицето. А за тялото? Младостта е не само запазен контур на лицето, но и здраво, стройно и стегнато тяло. Гениално и просто решение са ежедневните физически упражнения.

Те притежават всички търсени преимущества, за да върнат или запазят младостта на тялото ви. Но някои са най-важни.

ФИЗИЧЕСКА И ДУХОВНА ХАРМОНИЯ

Йога и други подобни източни практики са способни да върнат баланса на физиката и на психиката, да поддържат фигурата стройна и гъвкава и мускулите в тонус. Бонус е уравновесеното психическо състояние.

ЗДРАВИ КОСТИ

Редовните упражнения (дори и леки) са чудесна превантивна мярка, която защитава костите от много заболявания, които започват след 40-годишна възраст, като например артрит.

МУСКУЛЕН ТОНУС

С напредването на възрастта мускулите стават все по-слаби и губят еластичност, което оказва влияние на подвижността и на външния вид. Физическите упражнения са способни да преустановят това – те поддържат мускулите в оптимална форма.

ПРОФИЛАКТИКА НА РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ СЪРДЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Спортът кара сърцето да работи постоянно и правилно. По този начин може да се предотвратят редица проблеми със сърцето и да се избегнат сърдечни пристъпи, които са характерни за много възрастни хора.

ДОБЪР НАЧИН ЗА ПО-ИНТЕРЕСЕН И ВЕСЕЛ ЖИВОТ

Ако ви е скучно, се чувствате депресирани и не ви се спортува. Именно тогава спортът е вашето спасение. Той нйоси свежи емоции, оросява мозъка, раздвижва метаболизма , води до физическа и психическа бодрост, помага да се разсеяте от проблемите на ежедневието.

СПОРТЪТ ПОМАГА ЗА НОВИ ПРИЯТЕЛСТВА

Да разширявате кръга си от познати чрез спорт не е сред най-популярните начини за това, но все пак се случва. Спортуването е начин на живот, който свързва хората.