Ползи от фитнеса у дома с кростренажор

Създаден през 90-те години, кростренажорът е уред за аеробно (кардио) натоварване с по-нисък интензитет, отколкото бягането.

По времето, когато добива популярност, кростренажорът става предпочитан уред за спортисти, които са претърпели травма и в момента не могат да правят джогинг. Благодарение на кростренажора, те успяват да се натоварват и да поддържат форма, но с по-малък риск за ставите.

Ползите от тренировката с кростренажор за много, като една от тях е възможността да свалим килограми.

Отслабване с помощта на кростренажор

Най-ефективната тренировка за отслабване с кростренажор е интервалната. Тренирайте с висок интензитет (на висока степен и с по-бързо въртене) 60 секунди, следвани от 30 секунди с бавно темпо. Или правете същото на интервали от 30 и 15 секунди.

В зависимост от интензивността на тренировката и на собственото тегло, с кростренажора се изгарят между 270 и 400 калории за половин час.

Insta-фитнес с домашни упражнения за цялото тяло

Равномерно натоварване на горната и долната част на тялото

Ключът към равномерното натоварване е да разпределите тежестта на тялото правилно и да включите активно и ръцете си. При този начин на използване, уредът ангажира гърба, раменете и ръцете, както и корема, краката и дупето.

Увеличава издръжливостта

Както всяка аеробна тренировка, и тренировката с кростренажор помага да увеличим капацитета на белите си дробове и да подобрим издръжливостта на сърцето. Това подобрява цялостната ни физическа кондиция, стимулира метаболизма, подкрепя фунционирането на имунната система и е един от най-ефективните начини да се борим с депресията.

Как да избегнем напълняването около 30-те си години

Hero Slidertips