Нов фитнес с движенията на пантера, горила и варан

Най-новият тренд в Ню Йорк – фитнес тренировка с движенията на пантера, горила и варан!

Отдавна се говори за ползата от връщането към природата, за да се неутрализира напрежението от динамиката на града. Този тренд завладя и спортните зали… поне метафорично.

Кира Стоукс, известна фитнес инструкторка в спортен клуб Reebok Sports Club в Ню Йорк, разработи тренировка “Stoked Primal” с движения наподобяващи тези на животни като горилата, пантерата и комодския варан. Горят се солидно количество калории – 350 за половин час. 
Не се изискват никакви специални уреди, използва се собственото тегло на човека. 
Кира Стоукс е с 20 години опит във фитнес индустрията и казва, че е търсела начин да разнообрази тренировките с нещо по-нетрадиционно, което покачва пулса и раздвижва цялото тяло.
Със сигурност такава тренировка действа много освобождаващо. Надяваме се, че скоро ще се появи и в България, за да удовлетвори желанието на спортуващите да свалят задръжките и да се отърсят от стреса качествено и по “животински”. 
Очаква се в близко бъдеще движенията от Stoked Primal да бъдат достъпни и чрез приложение за смартфон. Кира планира да приспособи тренировката и за деца, защото предполага, че те ще се забавляват изключително много.