Не пропускайте тренировката през уикенда!

Много от нас тренират редовно през седмицата, но през уикенда се отдават на мързела. А това е много погрешно!

Експертите са категорични, че ако се оставим без спорт през почивните дни, това ще повлияе много на добрата ни форма. И колкото и да тренираме през останалото време, това няма да ни спаси от излишните сантиметри.

Фитнес експертът Дженифър Коен разкрива кои са трите навика, които ни пречат да постигнем мечатаната форма:

Пропускате спорта през уикенда
Дори и да тренирате редовно през седмицата, това не означава да прекарвате свободното време единствено пред компютъра или телевизора. Движението е важно дори и ако то включва разходка из квартала, плуване или каране на колело. Правилата на хранене също е важно да се спазват с постоянство. Може да си позволявате някое сладко изкушение от време на време, но преяждане през уикенда и наваксване с горенето на калории с тренировката в понеделник не е добра формула за хубава форма.

Тренирам само ако съм в настроение
Ако отивате до фитнеса, единсвено когато имате настроение за спорт, това предварително ви обрича на провал. Защото колкото по-често ви се случва да отменяте тренировките, толкова по-трудно ще ви е да влезете отново в спортен ритъм. Проучване, публикувано в Psychology Bulletin показва, че над 90% от хората занимаващи се редовно със спорт са подобрили способността си за концентрация и като цяло имат повече енергия в ежедневието. Няма значение по кое време на денонощието ще намерите време за тренировка, важното е да я вместите в програмата си.

Копирате приятелите, които не спортуват

Ако повечето хора около вас изглеждат добре, но не спортуват, то вие определено имате проблем. Много от нас предпочитат да ходят на фитнес с приятелка, но когато такава няма наблизо, вие най-вероятно се отказвате от тренировка. Помислете колко е важно за вас да спортувате и да бъдете не само изглеждаща добре, но и здрава. Когато си дадете сметка за това, ще ви е по-лесно да посещавате залата дори и сама. Пък и винаги може да откриете нови приятели там, нали?