Не приключвайте тренировката, преди да направите тези три неща

За да се възползвате максимално от упражненията, които сте се потрудили да направите, завършете тренировката подобаващо.

Ако търсите да се раздвижите набързо в обедната почивка, вероятно тези стъпки няма да са ви нужни. Но ако желаете да отделите достатъчно време на тренировката си и следователно тя да бъде възможно най-ефективна и ползотворна за здравето ви, вслушайте се в някои от съветите на фитнес треньорите.

Въведете статични упражнения

В последните няколко минути от тренировката ангажирайте за последно тялото си, като задържите позата в затрудняващите упражнения – останете в поза за клек няколко секунди, въздушен стол или направете планк, за да се възползвате максимално от тренировката си.

Забавете темпото

Тренировката трябва да бъде плавно увеличаване на пулса наравно с интензитета на упражненията и след това плавно успокояване. Не приключвайте тренировката си задъхани и без да сте направили разтягания, с които да освободите напрежението от мускулите, защото рискувате да предизвикате травма или друг здравословен проблем.

Хидратирайте се

Важно е през цялата тренировка да запазвате нивото на хидратация в тялото, но накрая на упражненията трябва да обърнете особено внимание върху това. Веднага след като приключите пък, потърсете с какво да презаредите. Най-препоръчваният от специалистите вариант е храна в комбинация с въглехидрат и протеин като обезмаслена извара с мед и плодове или протеинов бар.

Тренирайте според формата на тялото си