Най-добрите упражнения, които стопяват целулита

Иска ни се да вярваме, че лосионите, с които мажем дупето си по магичен начин ще ни отърват от целулита и няма да е нужно никакво усилие. Да, но това не е съвсем така!

Освен, че трябва да внимаваме много какво ядем и да пием много вода, се налага и да обърнем сериозно внимание на упражненията. Генът, хормоните и лошата циркулация на кръвта играят сериозна роля в появата и упоритостта на т.нар. портокалова кожа.

“Целулитът не е козметичен проблем. Това е проблем на твърде много мазнини и твърде малко мускули”, категоричен е Уейн Уесткот, директор изследователски програми при South Shore YMCA, Куинси, Масачузетс.

Вижте още: Странните терапии против целулит, които всъщност работят

“Докато изграждате мускули, поставяте жизненоважна основа под мазнините, освен това започвате да горите повече калории и постепенно променяте формата на дупето и бедрата, като предотвратявате и премахвате грозните бучки, които са познати като “портокалова кожа”, добавя Уесткот.

Програмата, която ви препоръчваме, е направена от водещия треньор на звездите – Джоуи Гонзалес. Тя включва 6 лесни упражнения с тежести (от 5 кг), които ще ви помогнат бързо да стегнете бедрата и да горите повече калории. Правете по две серии от всяко упражнение. Ето ги и тях: