Най-добрата тренировка за долната част на корема

Тези 8 упражнения горят мазнини и стягат долната част на корема.

Повечето от тези упражнения активират много мускули и затова ефектът им е максимален. Правете препоръчителния брой серии от повторения като си почивате по 45-60 секунди между сериите. Изпълнявайте пълната тренировка 3-4 пъти седмично през ден или два. 
Ако ви е трудно да правите всички упражнения, изберете тези, които ви харесват най-много и бъдете последователни в изпълнението им. Със сигурност ще има резултат! 

Жабешка преса

Легнете по гръб. Колената са сгънати, стъпалата също са сгънати, а петите се опират една в друга. Вдишайте и повдигнете глава и рамене от пода, гледайки към краката. Протегнете ръце напред, дланите сочат надолу.

Като издишате, разтегнете краката напред, образувайки ъгъл 45 градуса с пода. Колената се допират. Вдишайте и заемете началната позиция. Направете 3 серии с по 10 повторения.

Завъртане на цялото тяло в позиция лицева опора

Заемете позиция за лицеви опори с прибрани стъпала едно до друго. Свийте десния крак в коляното в посока към левия крак като дясното стъпало трябва да сочи нагоре към вътрешната част на лявото коляно. Върнете десния крак в изходна позиция. Повторете с другия крак. Направете 3 серии с по 10 повторения.

Лицеви опори с лактите

Заемете позиция за лицеви опори, като сте опрени на лактите. Стиснете дланите. Стъпалата са на малко по-голяма широчина, отколкото широчината на ханша. Стъпете с лявото стъпало към ръцете, като леко повдигнете ханша. Стъпете напред и с другия крак, като повдигнете още ханша. Бавно стъпвайте сантиметър по сантиметър назад, докато заемете изходна позиция. Направете 3 серии от по 5 повторения.

Повдигане на краката с кръстосване

Легнете по гръб с ръце от двете ви страни. Протегнете двата крака напред и нагоре към тавана, кръстосвайки десния крак върху левия. Вдишайте и свалете краката на около 45 градуса от пода. Като издишвате, вдигнете краката високо над главата, повдигайки ханша и гърба от пода, натискайки с ръце надолу за опора. Направете пауза за 1 секунда и след това бавно се върнете в изходна позиция. Направете 3 серии с по 10 повторения.

Вижте още упражнения на стр. ii