Митовете във фитнеса, на които да не вярваме

Когато решим да отслабнем, веднага се втурваме да изпробваме всички диети и упражнения, обещаващи чудеса с тялото ни, които намерим в интернет.

Истината е, че отслабването е чисто индивидуално и зависи не само от гена, структурата ни, но и от здравословното ни състояние. Често обаче се сблъскваме с някои митове, които само объркват нашата представа за това как правилно да отслабнем. Ето кои са най-разпространените:

Най-ефективните и кратки тренировки за стягане на тялото

За плосък корем трябват упражнения

И да, и не. Единственият начин да изгорите мазнините в тази зона на тялото е чрез диета. Можете да правите коремни преси колкото си искате и пак няма да наблюдавате никакви резултати, освен ако не ги комбинирате със здравословен режим на хранене и кардио тренировки. Това включва и пълното игнориране на бързото хранене, намаляване на приема на алкохол и яденето на много свежи плодове, зеленчуци, както и нужната доза протеини, под формата на пиле, риба и нискомаслени сирене и кашкавал. Колкото до кардио тренировките, уверете се, че ги правите правилно, като е желателно да са по 30 мин. поне 5 пъти в седмицата.

Отслабване на определени места

Колкото и да се опитвате, няма как да разберете къде точно губите тегло. Възможно е да имате повече натрупвания мазнини по бедрата и дупето, но това изобщо не значи, че когато губите тегло, ще отслабвате точно там. Тялото се отървава от излишните килограми постепенно и от различните области, а не последователно.

Упражнения за корем, които можете да правите в леглото

Винаги има по-лесен начин

Не ви е отнело две седмици да качите килограми, няма и да ви отнеме две, за да ги свалите. Забравете идеята, че трябва да свалите 3 размера в рамките на един месец. Направете го по правилния начин, за да запазите теглото и формата си за по-дълго. Освен това трябва да промените и начина си на живот, за да не се окажете с върнати двойно килограми.