Упражнения за корем, които можете да правите в леглото

Само при мисълта, че трябва да отидем във фитнес залата след 8 изморителни часа зад бюрото, ни се струва непосилна задача.

Но знаете ли, че има няколко страхотни упрежнения за коремната област, които можете да правите дори в леглото. И те наистина вършат работа – стягат мускулатирата и стопяват любовните дръжки. “В пилатесът има поредица от упражнения за корема, които са също толкова ефективни, дори когато ги правите в леглото”, казва фитнес експертът Денис Харис. Tя дава четири упражнения, които са идеални за мързеливите дни и дните, в които нямате време за една сериозна тренировка във фитнес залата.

1. Разтягане с един крак

 

Легнете по гръб на пода. Повдигнете горната част на торса и свийте единия крак към гърдите. От тази позиция започнете да свивате последователно десния и левия крак, като държите коремните мускули стегнати. Направете 2 до 3 серии от 10 до 12 повторения на всеки крак.

2. Разтягане с двата крака

 

Легнете по гръб на пода, като повдигнете горната част на торса и изтегнете ръце над главата. Свийте и двата крака в колената в посока към гърдите като едновременно с това изтегнете ръцете встрани от тялото. Задържте в тази поза, вдишайте и докоснете с ръце бедрата. Направете между 10 и 12 повторения.

3. Ножици

 

Едно от любимите упражнения на всички фитнес гурута са т.нар. ножици. Легнете на пода с вдигнати към тавана рамене и изпънати напред крака. Повдигнете десния крак към гърдите и го хванете с ръце. Направете същото и с левия крак. Повторете 12 пъти.

4. За долната част на корема

 

Легнете по гръб с ръце до тялото и стегнете коремните мускули. Повдигнете бавно крака към тавана, като леко се подпирате на ръцете. Като стигнете ъгъл от 45 градуса спрямо пода, задръжте за няколко секунди и се върнете в изходна позиция. Направете 2 до 3 серии от 10-12 повторения.