Кардио тренировките, които не изискват уреди

Една от най-ефективните стратегии за сваляне на килограми е да вмъкнем повече кардио упражнения в седмичната си фитнес рутина.

И това важи независимо дали сме вкъщи или във фитнес салона. А щом втората опция не е възможна сега, потърсихме най-добрите упражнения, които можем да правим у дома с минимално нужни средства.

Скачане с въже

Любимото ни занимание от детството всъщност се оказва страхотен начин да изгаряме калории. Тренировката с въже е интензивна и тонизира цялото тяло. Дори според проучванията се оказва, че за 10 минути скачане, можем да постигнем същите резултати като от 30-минутен джогинг.

Jumping Jacks

Това упражнение е било най-известното и предпочитано през 90те, когато кардиото беше тренировката на почит. То все още остава незаменим начин за бързо отслабване, като активизира много мускулни групи наведнъж.

С това движение изгаряме пък средно 100 калории за 10 минути.

Степ тренировка на стълби

Степ аеробиката е много популярна сред груповите тренировки, но за съжаление отново е най-често в затворената зала. Но пък защо да не може да я пресъздадем у дома? Просто потърсете възможно най-малко хлъзгави стълби, на които да интерпретирате упражненията.

Кикбокс

И този тип тренировка я заемаме от груповата аеробика. Създайте си своя рутина с различни комбинации от движения. Опитайте да използвате миксове от упражнения, които да задействат повече части на тялото едновременно.