Какви упражнения трябва да комбинирате за максимален ефект

Страхотно е да намерите упражненията, които да ви доставят удоволствие, но и да ви карат да се чувствате по-енергични и да ви носят търсените резултати. Всички обаче достигаме определено ниво и трябва да направим нужната промяна.

Експертите съветват да изпробваме нови неща, паралелно с обичайната ни тренировка. Защото тялото се нуждае от нови предизвикателства, за да могат мускулите непрекъснато да се работят, да се развие гъвкавостта и силата и да виждате резултатите, които очаквате. Но кои са най-добрите упражнения за жени, които можем да съчетаем? Ето отговорите на треньора!

Трябва поне месец, за да видите резултат от тренировките

Комбинирайте колоездене с пилатес
Пилатесът подпомага да развиете мускулите, които не тренирате по време на колоезденето. А пилатесът и идеален за увеличаване на силата, бързината, координацията, равновесието и гъвкавостта. Комбинирайки двата вида упражнения ще подсилите важни мускули на торса и краката, но също така ще увеличите обхвата на движенията и ще намалите риска от наранявания.

Стегнете тялото с най-кратките, но ефикасни упражнения

Съчетайте бокс с йога
Ако предпочитате да отпускате с бокс, то може да го съчетаете с йога. Боксът изгражда силата на мускулите, но може да доведе и до схващания във врата и раменете. Йогата в същото време ще помогне да облекчите мускулите в тези зони и ще развие правилната стойка на тялото. Ако не разполагате с време за йога, то може просто да се отдадете на няколкоминутни разтягания след усилената тренировка в залата по бокс.

Комбинирайте джогинг с йога
Независимо дали се стремите да пробягате 5 км или се готвите за маратон, важно е да знаете, че трябва да засилите мускулите на цялото тяло, а не само на краката. Бегачите често правят йога, за да увеличат гъвкавостта си и да облекчат болката в ставите и мускулите, но също така и да ги укрепят и да предотвратят всякакви наранявания. Като правите упражнения за гърдите, гърба, корема и раменете, вие укрепвате торса, който държи цялото тяло и това ви помага да се движите по-бързо по време на джогинг.

Най-добрите упражнения, които стопяват целулита

Комбинирайте HIIT с леки движения
Въпреки, че за повечето високо-интензивни упражнения (HIIT) е характерна бързината, ако прекалите, ще натоварите прекалено ставите си. Затова редувайте бързи движения с такива с по-ниска интензивност. Ако сте във фитнес залата, след като правите бърпи или сте на крос тренажора, заложете на колоездене или гребане с по-ниска скорост. След това е добре да заложите на тренироввка с тежести, като намалите времето за почивка.