Хелена Кристенсен поддържа форма с танци и бокс

След завръщането на супермоделите на 90-те на Седмицата на модата в Милано, всички заговориха за неувяхващата красота на тези момичета! И инстинктивно всички се запитаха как го правят?

Днес ще ви разкрием как неустоимата красавица със сини очи, Hелена Кристенсен успява да изглежда толкова добре на 48-годишна възраст, колкото и на модния подуим през 90-те. И повярвайте ни, и до днес тя стриктно следва режима си и не прави компромиси с грижата за външния си вид.

Тайните на един супермодел: Хелена Кристенсен

Датската красавица, която в момента се изявява като фотограф, творчески директор на Strangelove NYC, ръководител на редица благотворителни дейности и страхотна майка, е категорична, че винаги си оставя време и за себе си. Тя е категорична, че трябва да умееш да балансираш между работата, семейството и себе си. Ето защо понякога тя прекарва часове, в които предпочита да е сама и да не общува с никого.

“Аз съм много приказлив човек, но понякога прекарам няколко дни сама, без да говоря с никого. И не се чувствам самотна. Обичам да прекарвам времето си със себе си. Така се чувствам по-спокойна и изпълнена с хармония,” казва Хелена и допълва, че едно от най-важните неща за нейната добра форма, е сънят. “Чувствам се най-добре, когато спя по много. Сънят е моят приоритет номер едно. Един добър сън може да промени целия ми ден,” категорична е Хелена.

Диетата и режимът на супермоделите от 90-те

Разбира се, тяло като на Хелена не се поддържа само с релакс и добър сън, а и с много пот в залата. Тя залага на танци, на които разчита за своята грация и на един мъжки спорт – боксът, с който оформя тялото си.

“Наскоро започнах да ходя на танци. Това е може би най-трудното нещо, което съм опитвала. А най-любимото ми е боксът. Обичам да се чувствам силна и искам да виждам незабавни резултати. Той може да ви изглежда по-мъжки спорт, но и много жени го практикуват. Полът ни не трябва да ни ограничава да прави каквото поискаме.”

Красотата на легендите от модния подиум

Задължително за Хелена е и здравословното хранене и тя се старае да следи всяка хапка, която слага в устата си. “Закусвам овесена каша със захар или кисело мляко с мед + омлет с картофи, домати и босилек. Обядът обикновено е голяма салата. Хапвам също пилешко и сирене, едамам, краставица, артишок и цвекло, залети с дресинг. За вечеря предпочитам стек и паста. Мога да похапвам паста до края на живота си.”

Диетата на ангелите, без преструвки

Като привърженик на здравословния начин на живот, Кристенсен държи на био продукти и в грижата за кожата. “Чрез моята фирма, научих много за естествената красота и природните продукти. Използвам кокосово масло, куркума и маска с утайка за кафе. Кафето го употребявам и в грижата ми за тялото, което го обтривам след къпане.