Една жена на 48: Перфектната форма на Наоми Кембъл

Иконата на модната индустрия Наоми Кембъл разчупва схващането, че модата е до време. Красавицата днес навършва 48 години и продължава да е едно от най-търсените лица на котешката пътечка.

Но как го постига? Тя е вегетарианец, не хапва нищо след 8 часа вечерта и кара 2-3 дни в седмицата на сокове – това е режимът на Наоми, който очевидно действа. Тя се слави като перфекционист, а това няма как да не се отрази на режима й на хранене.

Тайните за красота на Наоми Кембъл

Ежедневно супермоделът се поти на йога, пилатес или зумба всяка сутрин и следобед. Тя разкрива пред американския Harpers Bazaar своята диета и тренировъчна програма, които следва. Надтолната й книга пък е “Clean” на д-р Алехандро Юнгер, която разкрива всичко за детоксикацията и прочистването нa тялото “отвътре”.

Наоми разкрива, че се храни диетично 24 часа от ежедневието си. Всяка сутрин тя пие чаша топла вода с лимон и пробиотици, следва чаша зелен чай, специална смес за укрепване на имунната система и напитка с алое вера за по-добро храносмилане.

След тренировката си по йога (или пилатес) пие зелен зеленчуков сок. Обядът й включва – отново зеленчуков сок или чай от лайка или от мента. Може да ги замени и със специалната вода SmartWater (която съдържа много електролити).

Наоми Кембъл показа новия си приятел

Що се отнася до самата вечеря тя заявява: “Аз не обичам да ям след 20ч. Ето защо предпочитам да хапвам обилно на обяд и пропускам вечерята. Ако изляза с приятели на вечеря, хапвам, само че малко. Разбира се, не пия алкохол и никога не ям десерт”, споделя Кембъл.