Босу баланс – най-новият хит сред тренировките

Босу балансът е много подходящ за раждали жени, защото както обърнатите пози “рало” и “свещ” от йогата, така и този вид спорт има положителен ефект върху мезенхимната тъкан, която държи органите да не се свличат.

Ива разкри и един много изненадващ факт – този уред е широко използван от мъже! Много футболисти, баскетболисти и волейболисти използват уреда, за да повишат издръжливостта си и да укрепят глезените и ставите си.

Тренировките Босу не са подходящи единствено за хора, които страдат от травма или заболяване в областта на гърба или кръстта. Добре е първо да се възстановят от травмата и болката да е преминала, преди да започнат да тренират Босу баланс.

Какви са съветите на Ива за поддържане на добра форма:

Ако си начинаеща, започни с 2 тренировки седмично и постепенно може да ги увеличиш до 3-4 пъти седмично.

Бори се за това да си създадеш стил на живот, който включва редовен спорт и редовно хранене с правилните храни! Ива нарича спазването на стриктни диети “кампанийно гладуване” и се обявява категорично против тях.

Тя задължително започва деня си с чаша вода на гладно и хапва малки порции на често през деня, за да има добър метаболизъм.

Не си забранява напълно калоричните храни, които я изкушават, но си ги позволява само до 4 часа следобяд, за да има време да изгори калориите до вечерта.

По отношение на тренировките Ива казва, че е добре последното сериозно хранене да е 2 часа преди спортуването. Но е важно да не се тренира на гладен стомах, така че, ако имаш усещане за глад преди началото на часа, по-добре е да хапнеш половин банан.

Хубаво е да комбинираш различни стилове тренировки, защото те провокират тялото по различен начин, а това ще ти помогне по-лесно да го поддържаш стегнато.

Благодарим на Ива за изчерпателната информация и полезните съвети и й пожелаваме много успехи и щастливи клиентки!

Интервюто взе: Мария Димитрова

Виж още:
Науката доказа, че можем и без фитнес
Адриана Лима се стопи с бокс
Мила Кунис е най-секси в света