Ако не ви достигат сили по време на тренировка

Ако се задъхвате лесно по време на тренировка, често не ви достигат сили и имате нужда от повече почивки в сравнение с останалите трениращи на вашето ниво, е възможно организмът ви да изпитва нужда от един единствен елемент. Кой е той?

Учени обясняват, че липсата на сила по време на тренировките може да се дължи на недостигът на витамин D. Той оказвал сериозно влияние върху физическата издръжливост.

Бил е проведен специален експеримент, като за него са били подбрани участници, чиито нива на витамин D в тялото им били доста ниски. В продължение на 2 седмици те взимали добавка с този витамин. В края на периода мускулните им функции били много по-добри и чувството им на умора намаляло значително.

Но как да разберете дали и вие страдате от недостиг на този витамин?
Освен изтощението по време на не толкова интензивна тренировка, други признаци могат да бъдат болка в мускулите, мускулни спазми, възпаление на костите и като цяло постоянно чувство за умора.

За да си набавите ценния витамин хапвайте по-често сьомга или се консултирайте с лекар, който да прецени дали имате нужда от добавка с този витамин.