5 минути упражнения за стегнат корем от треньора на звездите

Фитнес инструкторът, работил с Бритни Спиърс, Ким Кардашиян, Адриана Лима и Ел Фанинг, ни зарежда с идеи за следващата тренировка.

Дерек Деграцио е създал тренировъчна формула, която според него дава резултати в кратък срок и е подходяща за всички. При нея правим пет упражнения за по една минута, като се стараем в тези 60 секунди да направим възможно най-много повторения.

Този сет може да се повтори няколко пъти, но дори и да го правим веднъж на ден, поне три пъти в седмицата, ще видим резултати.

Въздушни ритници

Започнете с така наречените flutter kicks или въздушни ритници  – от легнало положение кръстосвайте краката във въздуха, като се стремите да не допирате земята с краката и главата, но и същевременно да запазите врата си изправен, без да се свивате.

Повдигания на краката от легнало положение

Отново в същата позиция вече събираме краката и едновременно ги вдигаме нагоре, като отново внимаваме за врата.

Планк

Познатият планк на лакти е следващото упражнение в списъка. Използвайте минутата, в която не се движите да контролирате дишането си, за да позволите на тялото да се възстанови.

Въздушно колело

Пак се връщаме в легнало положението, като този път приближаваме краката към горната част на тялото, като редуваме усукванията от кръста, така че да са срещуположни на крака в движение.

V коремни преси

Последно, но не последно място идват известните коремни преси в ново превъплъщение – при него се стремим отново да не докосваме земята и едновременно да движим горната и долната част на тялото. Това изисква да запазим баланс, което допълнително натоварва корема.

По-стегнато и оформено дупе със седем вариации на клековете