Защо трябва да ядем кисело мляко по време на диета

Експертите са категорични, че при започване на диета един от задължителните продукти е киселото мляко. Но защо?

Защото то хем съдържа по-малко калории, хем покрива всичките ни хранителни нужди. Благодарение на протеините в него, няма да губим мускулна маса, но едновременно с това и ще засилим метаболизма си. Ето какво още съдържа киселото мляко?

Къде грешим при приема на протеини?

    • Протеини: В една кофичка кисело мляко се съдържат 16 г протеин, докато калориите са едва 208, а това е перфектното решение за една диета.
    • Витамин В12: Единственият витамин, който можем да открием единствено в животинските храни. Ако искате да премахнете месото от менюто си, трябва да намерите алтернативен източник на витамин В12, а киселото мляко е идеално решение, тъй като то съдържа около 20% от дневните нужди на един организъм.
    • Витамин В2: То съдържа още един витамин от B комплекса, който има антиоксидантна функция – защитава организма от преждевременно стареене.
    • Фосфор: Това е един от най-важните елементи в диетата ни, тъй като е много близък до структурата на ДНК. Често се свързва с това, че можем да го намерим в рибата, но киселото мляко съдържа почти 25% от ежедневната доза, от която се нуждае един организъм.
    • №1 източник на пробиотици: Освен всички хранителни компоненти, които съдържа, киселото мляко е източник № 1 на пробиотици, които са така нужни за правилната работа на храносмилателната система.

Не прекалявайте със сладкото, може да доведе до депресия

Но какви са другите ползи на киселото мляко?

– Подпомага работата на имунната система;
– Прави костите по-здрави;
– Усвоява се лесно от организма;
– Бори се с високото кръвно налягане;
– Богато е на витамини;
– Полезно е за кожата;
– Бори се с гъбичните инфекции;
– Намалява симптомите на алергия;
– Намалява риска от настинки;
– Подобрява здравето на червата;
– Избелва зъбите;
– Съдържа противоракови съставки;
– Помага за изграждането на мускули и съдържа необходимите протеини;
– Киселото мляко е пълноценен протеин, съдържащ всички незаменими аминокиселини, необходими за изграждане на мускули и други тъкани в организма.