Не забравяйте джинджифила при есенния детокс

Зеле “Кале”
Този сорт зеле намалява всеки вид възпаление в организма и облекчава стреса. То също така намалява холестерола и подпомага храносмилателния тракт. Можете да го хапвате когато и колкото си поискате, защото то не съдържа почти никакви калории.

Брюкселско зеле
Този зеленчук също има ниско съдържание на калории и високо съдържание на витамини С и К, както и фибри. Богато е на някои омега-3 мастни киселини и антиоксиданти, които подпомагат борбата с рака.

Подсилете имунитета с няколко ключови храни

Нар
Есенният фаворит е нарът, който се бори с някои видове рак и зарежда тялото с куп витамини. Семената на нара понижават холестерола, намаляват риска от инсулт и дори помагат в регулирането на теглото.

Сладък картоф
Докато някои казват, че картофите не са толкова здравословни, то със сигурност няма как да кажат същото и за сладките картофи. Те детоксикират идеално и подпомагат отслабването, а и съдържат много витамин А и противовъзпалителни антиоксиданти.

4 детокс храни, които да включим в ежедневното си меню

Лук и чесън
Често избягваме лука и чесъна заради лошия дъх, който ще ни донесат, но пък те са богати на флавоноиди, които намаляват риска от рак, сърдечните заболявания и диабета. Освен това подпомагат и за правилното функциониране на организма. Така че ги приемайте поне вечер, когато сте у дома и ще сте в компанията само на близките си.