Комбинациите храни, които ни карат да пълнеем

Колкото и здравословно да се храним, понякога саботираме сами себе си, комбинирайки храните по неправилен начин.

Защото смесването на различни храни има същото огромно значение като смесването на хапчетата. Някои оказват благоприятно влияние върху организма ни и ни карат да се чувстваме по-добре и да бъдем по-здрави, докато други правят точно обратното – разболяват ни, забавят метаболизма и ни карат да пълнеем.

Ако и вие сте сред дамите, които не виждат резултат на кантара, въпреки че се хранят здравословно, обърнете внимание на комбинациите, на които залагате. Нека видим как да не комбинираме храните и да променим изцяло менюто си:

Протеини с въглехидрати
Никога не яжте месо, сирене, яйца с хляб или паста. Храносмилането работи по съвсем различен начин при въглехидратите и при протеините. Когато тези храни са комбинирани, този процес се нарушава, увеличава се киселинността в стомаха, спира въглехидратното храносмилане и е налице ферментиране в червата. Това води често до стомашни болки и подуване.

Хранителните комбинации, които топят мазнините

Два различни типа протеини
Не хапвайте например омлет с яйца и сирене или бекон. И тук става въпрос за различен тип храносмилане, за което са нужни различни видове стомашни сокове. Всеки продукт има време на преработване, затова и водят до нарушаване на метаболизма.

Месо със зехтин
Всички сме наясно със страхотните качества на зехтина и много от нас замениха олиото с него. Трябва да се знае, че всички полезни свойства на зехтина изчезват в момента, в който попадне в тигана и той дори става вреден за организма ни.