Какво яде един супермодел?

Жизел Бюндхен: диета, базирана на растителни храни
Хранителният режим на Жизел и съпруга й Том Брейди е съставен от 80% разтителна храна. Жизел и Том освен това ядят само органични продукти. Семейството консумира много растителни протеини като киноа или бобови, а когато ядят месо, то е от пасящи на открито животни, както и патешко и дива сьомга. В менюто им не присъстват бялата захар, йодираната сол, бялото брашно и кофеинът.

Ако режимът им ви се струва много ограничаващ, действително не е лесно човек да планира храненията си така през цялото време. Но спокойно бихме могли да правим подобни разтоварващи седмици.

Миранда Кер: Хранене според кръвната група
Миранда се придържа към системата на д-р Питър Д’Адамо, която включва различни режими на хранене според кръвната група. Едно изследване през 2014-а компрометира системата, защото не установява никаква връзка между кръвната група и ползите от определената за нея диета.

Но пък установява, че режимът, предназначен за кръвна група А, оказва полезно въздействие върху всички, като намалява високото кръвно, холестерола, нивата на инсулин и други важни здравни маркери. За късмет на Миранда, тя попада именно в тази група.

Бриджет Малкълм: Веган диета
Веган режимът, който нашумя покрай Бионсе и Джей Зи, изключва всякакви хранителни продукти от животински произход. Ядят се основно плодове, зеленчуци и зърнени храни.

„Когато за пръв път започнах да следвам веган диетата, толкова много хора ми казваха, че съм започнала да сияя по различен начин”, споделя Бриджет, която през 2015-а е обявена за „Най-секси веган в Австралия” от PETA.

4 важни момента във всяка успешна диета

Ананас и овесени ядки ни правят по-млади

ДиетаДобра формаЗдравословно хранене