Бързи закуски за възстановяване след тренировка

След тежка тренировка, тялото ви ще се нуждае от течности и протеини, за да може да се възстанови по-бързо и да намалите болезнеността на мускулите.

Моделът Емили Скай е австралийски експерт по здраве и фитнес, а благодарение на нейните онлайн програми за спорт и диета във Facebook и Instagram, са помогнали на стотици жени да постигнат мечтата си и да се сдобият с перфектното тяло.

Именно тя дава няколко примера за вкусни и лесни за правене закуски, които бързо ще се превърнат в любимите ви неща за бърз енергиен тласък и протеинов хит. Ето какво казва Емили:

Осъзнатото ядене е новата модерна “диета”

Протеинов шейк

Може да използвате всеки добър протеин на прах и към него да добавите бадемово или кокосово мляко, вода, плодове или банани. Ако искате да сте съвсем диетични, просто добавете просто добавяне на вода.

Плодове и кисело мляко

Любимото ни натурално кисело мляко в комбинация с плодове като боровинки и ягоди и и ленено брашно е идеалното средство да дадете допълнителен тласък на тялото.

Варено яйце с хумус

Яйцата са голям източник на протеини, а когато се нарежат на половина и се намажат с малко количество хумус, те стават страхотна вкусна закуска.

Защо миньончетата отслабват по-трудно?

Сладкиш с оризовки

Лесно може да си направите торта с оризовки, като ги залепите с масло от ядки като бадеми или кашу. Поръсете с малко канела и добавете банани, нарязани на филийки.

Ако искате солен вариант, може просто да добавите различни зеленчуци, според вкуса и малко риба тон.

Експресно влизане във форма за плажа

Ядки и семена

Бадеми, кашу, орехи, слънчогледово семе, тиквени семки – разбъркайте ги и може да си хапнете от тях една шепа. Те ще ви накарат да се чувствате заситени и удовлетворени.

Вода!

Най-простото и най-важно от всички… пийте много вода, за да запълните течностите, които сте загубили по време на тренировка, както и да запазите мускулите здрари, а тялото хидратирано!