Алкохол и диета? Мисия възможна!

Съществува правило, че докато сте на диета, не може да консумирате никакъв алкохол. Е, време е да развенчаем този мит и то с помощта на няколко диетолога.

Не е нужно изцяло да се откажете от алкохола, ако искате да отслабнете или просто да се забавлявате с приятели“, споделя клиничния диетолог Елора Базанеле. “Все пак имайте предвид, че алкохолът съдържа калории, които се добавят към дневния ни прием и затова трябва да сте наясно как, кога и по колко да пиете“, допълва тя.

Ужасните последици от алкохола за фигурата ни в снимки преди/ след

Освен калориите, идващи от алкохола, трябва да имате предвид и онези, които алкохолът ви стимулира приемате, отбелязва деитоложката Джули Ъптън. Става дума за високо мазнинните храни, които ви се прияждат заедно с питиетата или малко след като ги изпиете.

Колко питиета са ви позволени седмично ако искате да отслабнете?

Според диетолозите, да изпиете по една чаша вино два-три пъти седмично няма да повлияе толкова много на диетата ви, но ежедневният прием на 2-3 чаши, със сигурност ще добави някой и друг килограм към теглото ви.

От значение е и диетата, която спазвате. Така например, средиземноморската позволява жените да приемат по 100-150 мл червено вино до 5 пъти седмично, докато други диети ще са далеч по-стриктни.

Как захарта и алкохолът променят лицето ни?

Кои питиета да избягвате, ако се опитвате да се отървете от натрупаните килограми?

Проблемът с питиетата по баровете и заведенията е, че съдържат много добавена захар и т.н. празни калории, които не ви засищат, но пък се трупат на талията. Най-добре изглеждащите коктейли – с украса, различни цветове и захарни сиропи – са истински капани, тъй като съдържат до 500 калории, които са половината до една трета от препоръчителния дневен прием.

Въпреки това, един високо калориен коктейл един път седмично, няма да наруши диетата ви, но ако искате да пиете още, заложете на по-лек и нискокалоричен алкохол.

Какво да правим, ако сме нарушили диетата през уикенда