5 неща, които да променим в кухнята, за да отслабнем по-лесно

Без да променяте много в диетата си, можете да подобрите фигурата си.

Това, с което хората най-често бъркат в процеса на отслабването, е начинът, по който приготвят храната си. В салатите лесно се изпуска голямо количество зехтин, а често дори не броим калориите, които идват от мазнината, с която готвим зеленчуците или месото си.

Същевременно е важно да продължим да се наслаждаваме на храната си, дори и да сме на диета. В противен случай мотивацията ни да продължим напред ще е твърде ниска.

Затова трябва да търси алтернативни начини да направим готвенето си по-здравословно, но също толкова вкусно. Тези пет трика вършат тази работа:

Заменете тиганите си с нови

Старите тигани, както и тези без незалепващо покритие, изискват повече мазнина при готвенето. А повече мазнина означава повече калории, независимо каква алтернатива на олиото избирате.

Посягайте към сламките само ако пиете вода

Доказано е, че когато пием през сламка, не осъзнаваме колко течност приемаме и обикновено надминаваме очакванията си. Можем да използваме това в наша полза – когато пием кола или коктейли, това ни се отразява негативно, но ако със сламка само пием вода, ще се хидратираме по-пълноценно, което води до по-бърз метаболизъм и по-малко апетит.

Естествени начини да намалите апетита си

Запасете се със сезонни билки

За да се наслаждаваме достатъчно на храната дори и с по-малко използвана мазнина, трябва да потърсим алтернативни начини да въведем повече вкус в ястията, които готвим. За тази цел можем да използваме сезонни билки, които да добавят допълнителни нива на вкусовете.

Използвайте ренде

Когато ще готвите с какъвто и тип сирене, ви препоръчваме да не го режете, а да го настъргвате с помощта на ренде. По този начин можете да използвате максимално малко продукт, а да покриете максимално много площ. Препоръчваме ви и да използвате силно ароматни сирена като пармезана, защото те дават повече вкус, въпреки че използваме изключително малко от тях.

Мариновайте храната си

Друг начин да въведете повече комплексни вкусове в ястията си е като по-често мариновате храната. Така тя приема възможно най-много аромати и крайният резултат е в пъти по-вкусен, независимо колко малко мазнина сте използвали, за да го създадете.

Старият трик за отслабване, който винаги работи

tips