Много гушкане спасява връзката от изневяра

Рискът от изневяра намалява съществено тогава, когато се гушкаме редовно и за дълго.

Става дума за гушкане с половинката ни, естествено.

Учени и психолози са открили, че колкото повече гушкаме партньора си, толкова по-привлекателен е той в очите ни. Дори се твърди, че гушкането буквално може да ни накара да се пристрастим един към друг.

Какво кара един мъж да обича една жена?

Отговорен за този ефект е окситоцинът. Наречен красноречиво “хормон на гушкането”, той се отделя при нежния физически контакт с любимо същество и ни дава чувство на щастие, топлина и спокойствие.

Окситоцинът първоначално е бил идентифициран като хормона, който предизвиква контракциите и началото на раждането при бременните жени. Той активира и процеса на отделяне на кърма.

По-късно е установено, че окситоцинът е ключов не само във връзката между майката и новороденото, но и между мъжа и жената в двойката.

30 вечни истини за любовта

Казано просто, когато партньорът ни редовно получава от нас дози окситоцин, той се привързва и дори пристрастява към този контакт. Такъв партньор е по-малко вероятно да се впусне в изневяра.

Зодиакалните двойки, в които рискът от изневяра е най-голям

Всичко това прави гушкането задължително за щастието във връзката точно както и целувките.

Между другото, ако мъжът задължително целува жена си всеки път, преди да тръгне за работа, това може да удължи живота му с пет години! Така че колкото повече приятни физически контакти имаме с любимия човек, толкова по-добре за здравето ни и за това връзката да бъде хармонична.

С времето всяка връзка става нещастна, ако ги няма тези 4 неща

Hero Slidertips