Резултатите от проучването на Кейт Мидълтън: 63% от родителите страдат от самота

Пет неща, които разбрахме от проучването на Кейт Мидълтън за родителите на деца под петгодишна възраст.

Тази година херцогинята проведе най-голямото проучване по темата за младите родители във Великобритания. В него се включиха над половин милион лица от Острова, но фактите, които разкри, илюстрират проблеми, които се срещат и у нас.

Според резултатите на проучването 90% от хората осъзнават колко важно е психичното здраве на родителите за развитието на децата, но едва 10% от тях всъщност отделят време, за да се погрижат за себе си.

Кейт Мидълтън за уроците, които й се е искало да знае, когато е станала майка за първи път

Още по-плашещо изглеждат нещата сега, по време на ковид ерата, когато 37% от отговорилите на проучването се страхуват, че пандемията ще се отрази върху менталното им здраве.

Друго предизвикателство, което отдавна е проблем сред родителите, но е станало по-силно отново заради социалното дистанциране – докато преди 38% от майките и бащите са се чувствали самотни в първите години като родители, сега процентът е стигнал до 63%.

Витамините, от които децата ни се нуждаят

Не помагат и критиките, които родителите получават от другите – проблем, който се оказва много често срещан. Цели 70% се чувстват притиснати от чуждото мнение и половината от тях осъзнават, че това се отразява върху психиката им.

И може би най-тъжният резултат: въпреки притеснителните проценти, които само са нараснали през последните месеци, все по-малко родители смятат да потърсят помощ, за да се погрижат за психичните проблеми, които ги притесняват.

Кейт Мидълтън: “Искам децата ми да си спомнят малките моменти заедно”

Оставете децата да скучаят

Hero SliderPopular