Преодолейте страха от смяна на кариерата

А ако притесненията са свързани главно с това дали заплащането в желаната област няма да е по-ниско от това, с което сте свикнали, помислете за това, че удовлетворението от вършенето на нещо, което ви е по сърце може да компенсира финансовата разлика. Освен това, когато работите с желание и мотивация, вероятността за добри резултати от работата е по-голяма.
Преминаването към нова кариера изисква планиране. Кои умения е добре да развивате, дали ще направите един голям скок – напускайки сегашната работа, търсейки нова, или преходът ще е плавен, съчетавайки две неща за постоянно или временно. Всичко зависи от обстоятелствата и вида работа, с която желаете да се занимавате.
Може да потърсите в нета истории на хора, които са направили тази голяма промяна, за да придобиете усещането, че “не сте сами”. И все пак, всяка ситуация е уникална, така че не търсете гаранции в тези примери. Важното е каквото и решение да вземете, да знаете, че не е дошъл краят на света и винаги може да тръгнете в нова посока. Всичко е въпрос на гъвкавост и вяра в себе си.
Автор: Мария Димитрова
“Потупването по рамото” прави служителите щастливи
Какви са реалните ползи от стажантските програми
6 неща за незабравими секс изживявания
Как да разбереш кога е време да сложиш край…