9 начина да станем по-добри в работата си

Какъв е най-добрият начин да станете по-добри в работата си? Събрахме няколко от най-полезните съвети, които специалистите дават, за успех в кариерата.  

Станете по-организирани 

В днешни дни сме прекалено заети с имейли, съобщения, туитове и всичко останало, и това представлява голяма трудност за концентрацията ни върху работата. Тайната е приоритизирането: започнете от имейла си, като си създадете навика първо да отваряте спешните неща и се захванете с тези, които трябва да се свършат за кратко време. След това изтрийте всичко ненужно, а нещата, за които имате повече време, сложете в папка “to do”. Проверявайте имейла си на всеки час, така ще имате време да свършите всичко, за което е нужна концентрация, без да се разсейвате допълнително.

Спрете да правите по няколко неща едновременно 

През 2009 г. група учени от Станфорд доказаха, че хората, които се занимават с много неща наведнъж, пишат имейли, съобщения, скачат от един сайт на друг и се опитват едновременно с това да работят, не обръщат внимание на важните си задължения толкова, колкото хората, които не се разсейват и се движат по план.

Нагласете се спрямо шефа си 

Понякога е доста сложно да се справяте с висшестоящ, който на всичкото отгоре има и труден характер. Най-ефективната стратегия – старайте се да мислите като него. Разберете какъв е стилът му на работа, какво търси в един работник и се постарайте да го опознаете. Например: разберете какво е работил преди, как се е издигнал в кариерата, какви цели има в момента.

Изградете силни връзки с колегите си на работното място 

И това не се отнася само за хората, с които работите всеки ден. Постарайте се да се запознаете с личности от другите отдели, с хора, които работят от повече време там и знаят за фирмата доста неща, които вие може би не предполагате. Постарайте се да поддържате добри отношения с тях, защото почти със сигурност ще ви се наложи да поискате помощ на някакъв етап.  
Още на стр. ii