5 признака, че трябва да напуснете работата

Ако се припознаете в следващите редове, вероятно имате нужда или от дълга почивка от ангажиментите, или от пълна промяна на работното място.

Отдавна се питате дали не е дошъл моментът да смените работата? Обикновено щом си задавате подобен въпрос, вероятно има нещо, което да ви кара да искате промяната, но ви спират страховете, свързани с новото начало, особено в светлината на турбулентното време сега. В някои случаи обаче проблемите на работното място са толкова големи, че не трябва да се игнорират.

Сценарият, в който вие отговаряте на всички долуизброени, е точно такъв:

  1. Събуждате се в понеделник сутрин недоволни – повечето хора не избират понеделниците за деня от седмицата, който им е фаворит, но ако системно усещате притеснение, страх или цялостно негативно чувство в началото на делника, това е ясен знак, че работата вреди на психиката ви.
  2. Не спирате да мислите за работа – ако след работните часове често се улавяте, че проверявате имейлите си или решавате да поработите още малко, значи вероятно не сте установили добър баланс между работата и личния живот.
  3. Влияе на физическото ви здраве – стресът може да причини сериозни здравословни проблеми, а когато работата ви е напрегната, всеки ден рискувате здравето си.
  4. Много от колегите са го направили наскоро – ясен знак, че желанието ви да напуснете не е породено от прищявка, а нещо нередно се случва в  компанията, в която работите.
  5. Улавяте се, че бездействате по-често – когато е под постоянен стрес и напрежение, мозъкът спира да работи продуктивно и настъпва момент, в който дори да се опитвате, не можете да свършите работата си. Често това се случва при така наречения burnout.

Как да преодолеем стреса на работното място

40-часовата работна седмица вреди на продуктивността ни

Hero Slider