Това ще бъде твоята година!

В края на годината си правим равносметки и даваме обещания пред себе си, че догодина ще постигнем всичко. Е, време е да го направим!

В последните дни на новата и в първите дни на старата година отделяме време за разсъждения относно това какво сме постигнали, докъде сме с реализацията на мечтите си, какво искаме да променим и какво да подобрим в себе си.

Защо обаче всички търсим негативите и се съсредоточаваме над това, което не сме постигнали, а не над това, в което имаме успех? За да бъдем все по-успешни и по-успешни трябва да направим точно обратното – да се фокусираме върху това, за което сме се борили и сме работили упорито. 

Със сигурност всеки от нас има за какво да се зарадва. Когато си направиш равносметка, ето няколко начина да повдигнеш настроението си и да започнеш новата година с усмивка:

1. Стартирай с ясен мотив. Открий какво е важно за теб и какво ще ти е нужно за да се вдъхновиш и мобилизираш, докато не постигнеш успех!
2. Освободи се от личните си граници, които пречат да се отпуснеш и да се промениш.
3. Вярвай в себе си и се опитай да станеш по-мотивирана и уверена, че можеш да постигнеш всичко.
4. Доверявай се на инстинктите си.
5. Изготви си списък с цели, които искаш да постигнеш сама. Бъди независима.

И все пак помни, че пътят към мечтите зависи от собствената мотивация, решимост и борбеност. Никой няма да ти помогне така, както ти сама можеш да си помогнеш, стига да решиш, че искаш нещо достатъчно силно!

Виж още:
Щастливци на работа
Отпусни се и се наслади на момента… 5 златни правила
Парите не купуват щастие