Според науката, ботоксът прави жените непривлекателни

Знаете ли, че ботоксът не само премахва бръчките, но и ни прави по-непривлекателни?

Науката обяснява това с факта, че жените (а и някои мъже), които изполват ботолинова киселина, за да подмладят лицето си стават по-сдържани с мимиките си. Те почти не се усмихват, а това ги прави по-малко привлекателни за другите.

Ето още любопитни факти за нашите емоционални реакции:

По своята същност емоциите ни подтикват към определено действие, мигновени команди за управление на живота, които еволюцията е инсталирала вътре в нас. Така склонността към действие е вътрешно присъща на всяка емоция.

В гръцката митология много от злините, които поразили човечеството произлизат от емоции като отмъщение, завист, омраза. Ако се чудите какво е имало в кутията на Пандора, то това са всички тези емоции.

Древните медици вярвали, че различни органи в човешкия организъм контролират определени настроения. Щастието, например, идва от сърцето, гневът от черния дроб, а страхът от бъбреците.

Проучванията показват, че свързването на една марка с хубава емоция е едно от най-мощните средства за реклама. Например, темата на “успех в спорта” на различни спортни лейбъли.

През 17-ти век, Рене Декарт разглежда емоционалния апарат на организма като цяло хидравлично. Той вярва, че когато човек усети ядосан или тъжен, че е заради някои вътрешни клапи се отварят и освобождават такива течности като жлъчката и храчки.

В английския език, има повече от 400 думи, които се отнасят до емоции и чувства.

Едно скорошно проучване показва силната връзка между носенето на определени дрехи и емоционалното ни състояние. Например, жените, които са депресирани или тъжни са по-склонни да носят широки облекла. Жените, които са щастливи, са по-склонни да носят любимите рокли и да изглеждат по-добре.

Думата “емоция” идва от латинското movere (“движа се”), но с представка, която променя значението му на “отдалечавам се”.

Продължава на стр. ii