Кога трябва да се доверим на интуицията си?

Логиката е човешко качество, което безспорно ни е помогнало да оцелеем през вековете. Има обаче и друга сила, която е спомогнала наравно с логиката за благосъстоянието – нашата интуиция.

Интуицията няма нищо общо с шестото чувство. Всъщност инстинктът е добрата връзка с телата ни. Тялото е мъдра и ефикасна машина и когато сме в нужда или страдаме ментално или физически, то е тук, за да общува с нас, да ни предупреди и предпази – твърдят някои теории. Сигналите на тялото са това, което наричаме интуиция.

Научили сме се обаче да разчитаме повече на логиката, включително и борейки се срещу “гласовете в главите” ни, което ни отдалечава от нашата интуиция. Неправилното ѝ разбиране или игнорирането на тези сигнали на тялото могат да ни причинят болест, стрес, загуба на мотивация за живот. Струва си да преоткриете интуицията си.

Кои са трите ключови момента, в които трябва да се вслушате във вътрешния си глас?

Здравето и доброто ви състояние

Никой лекар, никоя медицинска институция и никой друг освен вас не може да знае по-добре от вас самите какво не е наред с тялото ви от самото него. Ако чувствате, че някои здравословни проблеми изискват повече внимание, вървете на лекар.
Разбира се, логиката и интуицията работят в синергия и за да извлечете най-доброто от ситуацията, трябва да използвате и двете. Ако дугите виждат проблем, който обаче не ви тревожи, може би те правилно настояват да се прегледате. И обратното – не бива да изпадате в ужас пред всяка малка болежка.

Диетата и хранителните ви навици

Същият принцип важи и за диетата ви. Тъмният шоколад или зеленото смути може и да са здравословна бърза закуска, но понякога тялото ви ще поиска и поничка. В такъв случай е най-добре да му дадете поничка. Да си позволявате отвреме навреме понички може и да ви звучи като лош навик, но в действителност може да помогне за намаляване на стреса и да ви държи мотивирани да спазвате здравословен режим на хранене през останалото време. Когато става дума за диети, да развиете връзка на доверие с тялото си е особено важно, за да се храните правилно, да сте щастливи и в добра форма.

Приближавате се до вашата истина и взимате решения

Единствената опция е тази, която ви прави най-щастливото ви “аз”, което може да бъдете. А нали се сещате кой най-добре знае какво ви прави щастливи? Точно така, вие самите. Така че ако по принцип не ви е лесно да взимате решения – дребните всекидневни такива или големите, които повлияват живота ви – най-добрият ви избор ще бъде да се вслушате в интуицията си.
В крайна сметка, спрете да анализирате всичко отново и отново. Ако изборът ви ви кара да се усмихвате и отвън, и отвътре, значи е правилен.

25 цитата от филми, които разкриват истината за живота
Как различните народи по света се справят със стреса?
10 души, които всяка жена трябва да има в живота си
Дали животът ви върви в правилната посока?