Как да се научите да ставате рано

През зимата ви разбираме – топло легло, все още е тъмно рано сутрин…

Но няма по-хубаво нещо от ранното утро на летния ден. Освен това 24-те часа на денонощието понякога не ни стигат. Искаме да успеем с всичко – да работим, да се срещаме с приятели, да имаме време за себе си… Повечето хора, които успяват с всичко, стават рано. Всъщност разковничето е в грамотното управление на времето (знаете за онзи „златен час“ сутрин, в който правите стратегическото планиране на деня).

Да се научите да се събуждате сутрин в 7:00 ч без аларма е съвсем реално. Опитайте да следвате тези прости съвети.

5 качества, с които ще се издигнете в кариерата 

  • Оставете телефона си в другия край на стаята – да ви се наложи да ставате е най-добрият начин да се събудите сутрин и да превърнете това бързо в навик. Само се погрижете за силата на звука – все пак трябва да чуете сутрешното позвъняване.
  • Направете така, че да изпитвате срам от факта, че спите до късно. Например, спомнете си как Илон Мъск става всяка сутрин в 7:00 ч,, защото смята, че на човек са му нужни само 6 часа сън, за да бъде щастлив. Опитайте се да ставате също в 7:00 ч. (независимо в колко сте си легнали). Помислете си само колко много можете да свършите през деня, вместо да завирате глава във възглавницата.
  • Спазвайте режим: постарайте се да заспивате и да се събуждате в един и същи час. Това се отнася и за дните в уикенда.
  • И на финала, забравете за безсмисления режим на „дрямката“. Ако сте чули алармата, задължително ставайте, защото логиката „още 5 минути“ само ще ви тласне към още сънливост.

Какво правят успелите жени до обяд

Hero Slider