Какво правят успелите жени преди обяд

Можем ли да кажем, че независимо от попрището, в което са успели, жените с големи постижения в кариерата си имат нещо общо помежду си?

Отговорът на този въпрос е много прост – организираност. Вече сме говорили за това, че сутринта на всяка успяла дама започва с планиране на времето през деня и разпределянето му между работа, семейство и половинка. Основна част от този списък е фактът, че всички важни задачи са поместени във времето преди обяд, когато човек е най-активен и мотивиран.

Какво още правят успелите дами преди обедната почивка, четете по-надолу.

Атакуват предизвикателствата

Както вече споменахме, списъкът със задачи е важен, тъй като успелите жени често имат повече отговорности или отговарят за повече хора. Но как списъкът да не се превръща в нещо, което ни стряска при всеки поглед? Ключът е в това трудностите да са позиционирани възможно най-рано. По този начин задачите, които ни плашат и представляват някакво предизвикателство за познанията ни, а и изискват повече време, ще бъдат отметнати до ранния следобед. Иначе рискуваме да прекараме целия ден в мислене за тях, проваляйки възможността си да свършим нещо полезно.

Практикуват сутрешен ритуал

Някои жени обичат да започват деня си с упражнения у дома или посещение във фитнеса, тъй като това ги зарежда с енергия. Други правят йога или просто отделят един час време за себе си, който посвещават на хоби, четене на книга или гледане на любимо предаване. Каквото и да правим сутрин, ако го превърнем в нещо обичайно, по този начин ще сигнализираме на тялото си, че денят започва и е време да се съсредоточим върху важните неща.

Пропускат сутрешните срещи

Хората са най-продуктивни сутрин, особено в “златния период”, в който умът вече се е изчистил от съня. Важно е да не запълваме този период с непрекъсната поредица от срещи, стига те да не са от огромна важност и на тях да трябва да се дискутира належащ проблем. В друг случай сутрините ни трябва да са заети от основната ни работа, вземане на решения или просто съсредоточаване в идея. Срещите трябва да запазим за времето след обедната почивка.

Стараят се да наваксат

Наваксването с пропуснатите неща и отделянето на повече внимание на резултати от срещи, независимо дали лични или служебни, е от особена важност. Каква полза от обсъждането на идея или важен разговор, ако след това не отделим от времето си, за да преценим с какво точно сме били обогатени от тях? Вниманието към колеги, подчинени и близки също не трябва да бъде подценявано. Хората с които работим и семейството ни оценяват факта, че сме загрижени за тях и сме се сетили да ги попитаме как са, как върви работата и дали имат нужда от помощ.

Разделят списъка си със задачи

Вече споменахме, че най-големите предизвикателства трябва да се позиционират възможно най-рано през деня, но какво остава за останалите точки в списъка? Тук на помощ идва приоритизирането. Всеки дневен списък трябва да е разделен на четири части: Спешно и важно; спешно е, но не е важно; не е спешно, но е важно; не е спешно и не е важно. Целта на тези категории е да приоритизираме първата и третата, и да оставим втора и четвърта за накрая.

Пропускат snooze бутона

Бутонът за отлагане на алармата е възможно най-вредната функция на смартфоните. Няма лошо да се поизлежаваме в леглото още 10 минути, четейки съобщения или браузвайки Instagram, но в момента, в който затворим очите си, неусетно минават още 20 минути, после цял час и започваме сутринта с бързане, закъснение и цял ден, отишъл на вятъра.