Как да разбереш кога е време да сложиш край…

Според експертите, отговорът зависи много от това дали ти и любимият човек сте достатъчно активни и креативни в опитите си да решите проблемите. Ако сте пробвали един и същ вариант хиляда пъти и той не е проработил, едва ли ще проработи на хиляда и първия път. Можеш да кажеш “Направихме всичко възможно”, ако сте опитали различни неща и не се е получило. Тогава може би наистина “конят е мъртъв”.

Можеш ли всекидневно да държиш в ума си картината на желания живот?

За някои жени, обаче, постоянството е най-трудното нещо и животът им е дълга поредица от краткотрайни връзки или стажове на съвсем различни работни места. Ако и ти си една от тях, това означава, че за теб е важно да се научиш да си представяш мечтания живот в детайли и да поддържаш тази картина в ума си всеки ден. Така ще се мотивираш да постоянстваш в желаната посока, дори и в момента да не виждаш на хоризонта това, към което се стремиш.

От какво се страхуваш?

Съмненията и страховете често пречат на взимането на решение да започнеш “на чисто”. Тогава просто трябва да признаеш страха си и да действаш въпреки него. Няма смисъл да чакаш гаранции, които никой не може да ти даде. Промяната винаги е риск, но самият факт, че се изправяш съзнателно пред страховете си, ще те направи по-силна от преди.

Виж още на стр. iii