Интровертите са по-привлекателни

Загадъчната аура, с която се отличават интровертите, не е единственото, което ги прави така привлекателни.

Проучване сред голяма група мъже и жени доказва, че интровертите са най-харесвани и от двата пола. И изследователите обясняват причините.

Най-често жените посочват, че са привлечени към мъжете интроверти

За тях привлекателността се крие в това, че този тип господа са напълно лоялни и предани на партньорите си. Те не биха прибегнели лесно до изневяра и трудно биха се разделили с половинката си, след като са установили емоционална връзка.

Трудно достижими

Чисто физиологически погледнато, хората, които подбират с кого прекарват времето си, са гледани като недостижими. В очите на останалите те са загадка, която не иска да бъде разгадавана. А както е известно, човек иска това, което не може да има. И този факт сам по себе си прави интровертите по-секси.

Разговорите с тях са страхотни

Същевременно въпреки срамежливостта, която между другото е също изключително привлекателно качество, хората с по-интровертен характер са по-добри събеседници. Те избират внимателно с кого да си общуват и не губят енергия в малки приказки. Готови са да изслушат човека срещу себе си и осигуряват по-добра емоционална подкрепа, защото лесно се ангажират в разговора.

Интровертите говорят с по-малко думи и се изразяват кратко и ясно – нещо, което според проучванията е изключително секси, особено в очите на жените.

Интровертите са по-успешни в кариерата си

Изследване от Харвард изучава характерите на 2000 собственици и управители на компании и открива, че над 60% от тях са интроверти. Това се дължи на тяхната способност да взимат решения по-бързо и да преценяват хората по-добре. А успелият човек е привлекателният човек и това всеки го знае.

Стилът им е по-добър

Те не се обличат за другите и не следват мимолетните тенденции. Предпочитат семплото и елегантното пред тоалетите в неоново, например, които ще ги откроят в тълпата. Техният стил е отвъд границите на времето и тенденциите и знаят как да подберат нещата, които ще им отиват.

Прочетете още по темата:

Тренировките на интровертите

Защо интровертите са най-добрите гаджета

Ако сте интроверти, това са перфектните дестинации за вас