Гениално простички ритуали за по-добър живот

Днешният начин на живот често ни превръща в кълбо от нерви. Бързащи, замислени за куп различни проблеми едновременно. Вечно преследвани от чувството, че пропускаме нещо.

Можем да излезем от този омагьосан кръг, като променим поведението си. Това не е непременно нещо сложно – днес ви предлагаме 3 съвсем прости за следване съвета, които ще ви направят по-спокойни, по-балансирани и по-подредени.

1. Сингълтаскинг

Означава обратното на мултитаскинг. Доказано е, че да се фокусираме само върху едно нещо е много по-ефективен подход. Да, мултитаскингът е мит – до голяма степен, наложен от Холивуд, където валят филми с “модерни градски супержени”, които жинглират с по пет задачи едновременно. 

Успешните жени правят обратното. Залавят се с нещо, посвещават му се изцяло и след това се заемат със следващата си задача.

 Препрограмирайте лесно ума си за повече щастие

2. Разтребвайте за 20 минути

Всеки ден си заделяйте 20 минути, в които да разтребите около себе си. Може да разчистите хола, спалнята, бюрото си в офиса, хладилника или дамската си чанта. Това съвсем не е много време, но ефектът е голям. Доказано е, че разтребването успокоява ума, както и че когато около нас всичко е в порядък, мислите ни също са по-подредени и се концентрираме по-добре.

Също така, ако всеки ден през седмицата заделяте по 20 минути за такива домашни задачи, цялото чистене няма да се отлага за уикенда. А това значи, че ще имате време за пълноценен релакс през съботите и неделите, ще се срещате с приятели и ще се посвещавате на хобитата си.

15 цитата от Карл Юнг, които ще ви помогнат да разберете себе си

3. Изключете се

Поставете си дневен лимит за използване на социалните мрежи и за гледане на телевизия. Технологиите трябва да бъдат използвани много съзнателно, като сме наясно кога са ни в помощ и кога ежедневно пият от времето и енергията ни.

Да бъдем постоянно онлайн ни прави разсеяни, пречи ни да се организираме в работата и да изпълняваме ежедневните си задачи. И освен това вреди на качеството на съня.

Добра идея е да използвате приложение, което ви информира колко време прекарвате дневно на телефона си. За много хора това е повече от два часа дневно, а те дори не си дават сметка за това. Представете си колко по-добре можете да използвате всички тези часове, които се събират седмично – да спите повече, да се движите, да видите приятелите си, да си приготвяте домашна храна! Светът извън дисплея на мобилния, е всъщност доста хубав. Изключете телефона и телевизора и животът ви сам ще се подреди по-добре!

Добра новина: Да пиеш кафе и да миеш чиниите също е медитация

tips