Да можеш да назоваваш емоциите си дава огромна сила

Страдате ли от повтарящи се негативни мисли и тревожност? Склонни ли сте към мрачни настроения и депресия? Тогава това откритие на психолозите ще ви въоръжи с нещо много ценно.

Едно от най-силните оръжия срещу тъгата и тревожността е да можем много точно да назоваваме емоциите си.

Психолози са открили, че когато разполагаме с богат речник по отношение на собствените си емоции и сме способни да ги назовем и обрисуваме точно, това е достатъчно да ни направи психически по-силни.

Скорошно проучване доказва, че възможността да назовем емоциите си и да дадем точна дефиниция на това, което измъчва душата ни, ни прави по-устойчиви. То повишава способността на човек да овладява емоциите си и да ги канализира по конструктивен начин.

Да даваш е висш израз на сила

15 цитата от Карл Юнг, които ще ви помогнат да разберете себе си

Изследването е фокусирано върху хора, за които е типично да се измъчват с негативни мисли. В различна степен всеки го прави – няма нормален човек, който да не се затваря понякога в себе си и в главата му да нахлуват притеснения или пък спомени за различни тъжни събития и разочарования от миналото.

За някои хора обаче това се случва почти ежедневно и ги правим мрачни и в пъти по-склонни към депресия. Именно за тях е от огромна важност да обогатят своя “емоционален речник”, тоест да могат да дават имена на емоциите, на отрицателните си мисловни модели.

Щастието в любовта не е толкова трудно

Колкото по-ясно те назовават ставащото в ума си, толкова по-малък е рискът да развият депресия.

Когато позитивните послания имат токсичен ефект

Опасните навици, които изцеждат енергията ви

Добра новина: Да пиеш кафе и да миеш чиниите също е медитация

Hero Slider