Love.не… Или защо сме все така самотни във Фейсбук

Други неефективни начини за компенсиране на липсата на усещането, че сме обичани:


Човешка склонност е да се търси най-бързото и най-лесно решение на проблем, а не най-доброто и най-здравословното. Мнозинството хора се опитват да се разсеят и да притъпят чувството на самота с прекаляване с вкусна храна или алкохол, шопинг или някакво хоби, което да заема по-голямата част от свободното време, за да не остава време насаме със себе си. 

Социалните мрежи нямат много общо с реалното приятелство
Обичта не се предава и усеща само по вербален път. Напротив. Контактът с очите, тонът на гласа, позата, жестовете и докосването са незаменими и затова разговорите в социалните мрежи не могат да компенсират реалното общуване. Дори и приятелите ви да ви обичат истински, ако нямате взаимодействие “на живо”, а само от разстояние, чувството, че сте обичан, ще продължава да ви липсва. 
Да създадеш у друг човек или да получиш чувството, че си обичан, изисква време, то е бавен и постепенен процес. Стоенето пред екран в социалните мрежи изгражда навика да си по-скоро пасивен зрител на случващото се в живота на приятелите ти, а истинското приятелство означава активно взаимодействие с хората, които са важни за теб.
Автор: Мария Димитрова
Как да разбереш кога е време да сложиш край…
Заплашва ли те криза на 30-те?
6 неща за незабравими секс изживявания
Преодолейте страха от смяна на кариерата