5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция

Няколко съвета от нас, които да ви помогнат в първите дни от новата работа.

Най-сетне е дошъл моментът да стъпите в длъжност на чакана отдавна нова позиция? Какво трябва да направите, за да си осигурите максимално високи шансове за успех на новото работно място и как по-бързо да свикнете с непознатата обстановка? Ето няколко предложения от нас.

  1. Не се страхувайте да попитате – всеки на ново място и с нови отговорности открива себе си неподготвен в някоя ситуация. Няма нищо страшно да потърсите помощ.
  2. Идвайте навреме – независимо в кой момент от кариерата си се намирате, това условие е важно. Не го забравяйте особено в първите си работни дни.
  3. Запознайте се с максимално много хора – изграждането на нови познанства и контакти, които могат да ви помогнат в бъдеще при изпълнението на някой проект, трябва да започне още от ден първи.
  4. Опитайте да установите рапорт с колегите си – това е особено важно при комуникацията с по-високо поставените лица в компанията. В основата си рапортът означава умението да имитираш събеседника си. Наблюдавайте какви са неписаните правила, установени в екипа, и опитайте да създадете връзка с повече негови членове.
  5. Бъдете отворени към критика – никога не е лесно да слушаме къде грешим, но в първите си дни на нова позиция ще правите много грешки. Използвайте моментът да се поучите от тях, за да сте по-добри в бъдеще.
  6. Бъдете уверени – въпреки всички очаквани затруднения, които съпътстват новото начало, не забравяйте да вярвате в себе си и уменията си. Избрани сте за тази позиция с причина, затова имате право да сте уверени в способностите си.

Какви са жените като шефове според зодията

Hero Slidertips