3 навика, които да усвоим през лятото, за да сме по-щастливи

Някои от онези лесни навици, които повечето знаем, че са полезни, но често забравяме да практикуваме.

Оставете любимите еспадрили вкъщи и вървете боси

Както го правехме, когато бяхме деца – ходенето без обувки е здравословен навик, който се следва от поколения наред, но времето, прекарано в града, често ни кара да го забравим. Много са ползите от босото ходене, сред които и укрепване на мускулите, успокояване на напрежението в ходилата и подобряване на настроението… а е и много по-забавно.

Не поръчвайте храна, а вкарайте цветовете на лятото в чинията си със салати

През този сезон не ни трябват особено големи кулинарни умения, за да се насладим на вкусни ястия, заредени с полезни витамини и антиоксиданти. Едно правило, което можем да следваме лесно при формирането на обедите и вечерите си – вмъкнете възможно най-много цветове в чинията си, за да си набавите максимално много полезни вещества.

Кулинарен уикенд: Салата с печени праскови, прошуто и сирене бурата

Отворете широко прозорците

Всички знаем за ползите от витамин D и през лятото получаваме в големи порции от него, когато сме на плажа. Но дори и да сте далеч от морето, в офиса или вкъщи също можете да почерпите от позитивния ефект на слънчевите лъчи и по-чистия въздух през лятото, като оставите отворени широко прозорците.

А ако си позволявате всеки ден да излизате за по половин час два пъти на ден, ще откриете истински голяма промяна в тонуса и настроението си.

Ако се борите с преяждането, опитайте тези трикове

Hero Slidertips