21 януари: най-депресиращият ден в годината

Днес официално е най-депресиращият ден за цялата година, като това твърдение дори е подкрепено с научна формула.

21-ви януари, като ден от21 третата  е обявен за деня когато се чувстваме най-зле. Липсата на настроение, енергия и мотивация както за работа, така и за тренировки и диети, не е случайна.

Гениално простички ритуали за по-добър живот

Идеята, че това е най-депресиращият ден от годината възниква през 2005-та година, когато екип учени изготвя формула, която доказва и обяснява защо именно третият понеделник на всеки януари е денят, когато се чувстваме много депресирани и дори апатични, без видима причина.

Факторите, които учените са взели предвид, са следните: лошото време, финансовите задължения (или липсата на пари след празниците), изпарилия се празничен дух, разочарованието ни от неспазените новогодишни обещания и като цяло желанието ни за промяна, съпътствано от липсата на мотивация и енергия тази промяна да се случи. Ето как изглежда и формулата:

Разбира се, този ден не трябва да ви отчайва напълно, тъй като не продължава дълго, а и винаги има начин да си подобрите настроението. Кои са най-безотказно работещите трикове?

Препрограмирайте лесно ума си за повече щастие

Започнете с малките неща, които ви носят щастие: любима песен/музика/филм, топла вана след работа, разговор с близка приятелка/роднина, вкусна вечеря със свежи зеленчуци, кратка тренировка и разбира се, малко време, прекарано с любимия човек, а ако нямате такъв – и парченце шоколад ще спаси положението.

tips