Три цветови комбинации покоряват пролетния стил

Тенденциите може и да се раждат на модния подиум, но сезон след сезон модните блогъри се оказват тези, които диктуват правилата на стила и определят кои обувки, аксесоари и нюанси ще застанат на върха.

Не всичко от дефилетата в Париж, Лондон, Ню Йорк и Милано има приложение в ежедневието и именно затова се обръщаме за вдъхновение към личните онлайн пространства на тези модерни градски момичета. На прага на пролетта и преди старта на шопинга за нови попълнение решихме да се възползваме от едно златно правило, което тези дами следват. А именно комбинирането на два, сами по себе си достатъчно ярки цветове, които се допълват взаимно и осигуряват така желания контраст, дори в съчетание с неутрални нюанси. Ето кои са те!

Тъмносиньо и горчица 

 

Комбинацията от синьо и жълто никога няма да ви предаде, но този сезон ви предлагаме да разнообразите класиката, като вместо на ярко жълто заложите на модерния нюанс горчица. Богатият и наситен цвят открадва цялото внимание, затова ще имате нужда да го балансирате с нещо неутрално. И точно тук се появяват елементите, решени в тъмносиньо. Блейзър, риза или обикновен деним изграждат основата на тоалета ви, а аксесоар, топ и дори обемно бижу в горчица придават пленителен контраст.

Оранжево и светло бежово 

И тук основната идея е комбинацията между един неутрален цвят, в случая нюанс “камел”, който да балансира цялостната визия и един ярък – оранжево, който да придава настроение. Макар различните аутфити в бежово-телесната гама да са характерни основно за есента, фактът, че всеки от тях се съчетава както с вибриращи цветове, така и с меки пастели, ги превръща в основна част и от пролетния ни гардероб. Все пак, има си причина обувките в цвят “nude” да са истински хит от няколко години.

Зелено и синьо 

Според едно от основните правила за комбиниране на цветове, тези, които стоят един до друг на цветното колело, всъщност се допълват доста добре. Именно затова крайният резултат от визия в синьо и зелено е едновременно приковаващ погледа и много шик. Ярки и насителни, пастелни и нежни, тук правила почти не съществуват, затова експериментирайте, прибавете принтове, бижута а защо не и още един цвят, под формата на червило или аксесоар.