Ретро полъх: Бижутата с перли са новият хит на лятото

Един от най-известните цитати на Коко Шанел гласи, че всяка жена заслужава да има купища перли. 

Перлената огърлица е неразделна част от образа на легендарната дизайнерка, също като шапката и костюмът от туид. А перлите винаги са присъствали в дефилетата на Chanel, по един или друг начин.

В последните години обаче, те се превърнаха в много повече от бижута. Карл Лагерфелд и екипът на френската модна къща ги използват, за да украсят с тях почти всичко в колекциите си: гривни и огърлици, разбира се, но също и сака, чанти, каишки на сандали, дори раници и деним. Изненадващият похват превърна перлите в неочаквано допълнение към уличния стил, но трябва да признаем, че резултатът ни харесва.

Вижте още: Какви аксесоари да си купим за лято 2017?

Модерните момичета ги носят в комбинация с деликатни огърлици, гривни, часовници, дори под формата на фиби и диадеми за коса. Съчетанието с други бижута ги прави една идея по-подходящи за ежедневието, тъй като носени самостоятелно, перлите си остават белег за по-изискана визия.

Най-лесният начин да ги прибавите към своя личен стил е чрез класически обеци, пръстен или колие с тънка верижка и перлена висулка. Но експериментите също са позволени! Все пак, щом Chanel откриха начин да ги поставят върху маратонки, защо и ние да не можем да открием неочаквано, но идейно приложение на перлите?