Friday Fetish: Мечти в розово

През лятото дори и най-запалените почитатели на приглушените цветове и “all black everything” са склонни да изпробват нещо ярко, нестандартно и забавно. 

Нашият избор за лято 2017? Розовото, разбира се!

Че розовото е новото черно знаем отдавна. Така нареченият вариант “millennial pink” (кръстен на “millennials”- младите на новото хилядолетие) е хитовият цвят в модата и дизайна напоследък. Само че никой не може да се съгласи нито за това какъв точно е цветът, нито за името му. Според The Guardian той не е един-единствен, а безброй различни нюанси на розовото, започващи от светъл грейпфрут и стигащи до сьомга.

Маникюрът в розов кварц

Някои казват, че възходът му е започнал през 2014 г. с филма на Уес Андерсън “Гранд Хотел Будапеща”, в който въпросният хотел е кичозна ретро сграда, боядисана в розово. Други приписват заслугата на iPhone и моделът в розово злато. Розовият кварц пък беше цветът на 2016 г. според Pantone, а негова по-приглушена, пудрена версия е сред топ цветовете на тазгодишните пролет и лято

Каквато и да е причината, факт е, че в момента розовото ни заобикаля от всички страни. 20 идеи как да го носим ви очакват в галерията!