От къде идват имената на модните марки?

Proenza Schouler 
Джак МакКолоу и Лазаро Ернандес основават марката за женски дрехи и аксесоари през 2002 г. Името на бранда отдава почит на имената на техните майки. Интересен факт е, че дизайнерите споделят в интервю, че името на марката е една от най-големите грешки в живота им. 
Alice + Olivia 
Изобилието от прекрасни коктейлни рокли и мода за младите, свежи момичета, което предлага Стейси Бендет, в момента е световноизвестно. Стейси и нейната колежка от Университета в Пенсилвания Ребека Мачет създават марката през 2002г. и я кръщават на своите майки Алис и Оливия. Година по-късно Мачет напуска компанията и името е променено на Alice + Olivia by Stacey Bendet.
BCBGMAXAZRIA

Основана от Макс Азрия, първата част от името идва от парижкия жаргонен израз “bon chic, bon genre”, което буквално значи “добър стил и добро държание”. 
Miu Miu 
Марката Prada е семеен бизнес още от създаването си през 1913г., когато започва като магазин за луксозни кожени стоки с името “Fratelli Prada“ (“Братя Прада”). След години начело застава дъщерята на Марио Прада, която я предава на своята дъщеря – сегашната дизайнерка Миуча Прада. Тя нарича дъщерния бранд Miu Miu на прякора си от детските години. 
Tiffany
Оригиналното име на компанията е “Tiffany, Young and Ellis.” Когато през 1853г. Чарлз Тифани фокусира дейността на фирмата върху бижутата, той я преименува на „Tiffany & Company.“
Ralph Lauren 
Знаехте ли, че истинската фамилия на Ралф Лоурън е Лифшиц? Когато е на 16 години дизайнерът сменя името си на Лоурън, а по-късно създава едноименния бранд. 
Saint Laurent
Yves Saint Laurent e световноизвестна марка е създадена от дизайнера Ив Хенри Донът Матю-Сен – Лоран през 1961 г. и досега е една от най-известните в историята на модата. Когато Хайди Слиман заема позицията на главен дизайнер на модната къща решава да махна “Yves” от името ѝ, за да изглежда по-модерна и достъпна за младите хора. Това не се случва за пръв път – модна къща Chanel преди е била Coco Chanel, а Christian Dior става Dior.