Модните блогъри стават все по-богати

За никого не е тайна, че популярността на фешън блогърите ги изстреля в позицията на едни от най-влиятелните личности в модния свят в момента.

На всяка от седмиците на модата, редом до Джесика Алба, Блейк Лайвли, Дженифър Лоурънс и куп други актриси, ще видите и редица модни блогъри, заели своите места на първия ред.

Дали обаче знаете какви суми прибират тези момичета и момчета, само за да присъстват на ревю или откриване на магазин? Най-известните от тях си докарват над $1 млн. годишно!

Да, тези пари не идват само от присъствията им по събития, а и от фотосесии, реклами и колаборации с дизайнери. Според сайта Women’s Wear Daily една от най-известните блогърки Киара Ферани (theblondesalad.com) е получила 30 000 евро от Stuart Weitzman, за да присъства на откриването на магазина на марката в Милано. Лицето на Киара изгря и от много различни списания, сред които дори модната библия Vogue, а русата фурия дори се сдоби със своя колекция обувки.

Повечето от нейните колежки и колеги могат да се похвалят със свои линии бижута, чанти и други аксесоари, и дори редовно присъстват в модните сайтове и списания. А само преди няколко години си беше чисто постижение, ако някой от тях бъде поканен на модно ревю или бъде забелязан от някой сайт.

Според WWD само от реклами и споделени линкове в блоговете им, притежателките могат да изкарат над $80 000 на месец, като за пример посочват Мери Сенг от Happily Grey, Криси Отт от The Perfect Palette и Ерин Гейтс от Elements of Style.

Снимки: Profimedia, theblondesalad.com, songofstyle.com